• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Podróże Kulinarnie: Smaki Indii

Utrzymanie schludności w zakładzie gastronomicznym jest niezwykle trudne z uwagi na rozmaitość występujących pobrudzeń. Sanepid nakłada gigantyczne wymogi oraz troskliwie tego dopilnowuje. Sanepid jednoczy nam się z czymś złym, z figurami nakładającymi wysokie kary za niedostosowanie się do przepisów, regulaminu. Niemniej pełnią rolę doradców, starających się wspomóc zorganizować pracę w sposób pewny oraz nie zagrażający zdrowiu kontrahentów. W głównej mierze, zdrowe oraz apetyczne posiłki preparowane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, oraz sposobu jej przechowywania. Co możemy powiedzieć o czystości naczyń? Wybitnie ważnym urządzeniem pomagającym utrzymać schludność jest zmywarka. O tym także mówi strona gastronauci.pl. Mycie odbywa się w komorze mycia z użyciem płynu. Według przeprowadzonych badań, naczynia umyte w zmywarce z godziwą chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Pamiętajmy także o środkach czystości, myjąco-antybakteryjnych, o myciu posadzek oraz ścian, albowiem to one są najogromniejszym magnesem na bakterie.

1. Przeglądaj

2. Tutaj

3. Zajrzyj tutaj

4. Zajrzyj tutaj

Kino Dramatyczne: Emocje na Ekranie

Categories: Hobby

Comments are closed.